Контакт: +389 (2) 609 21 91 | +389 (78) 286 406 (и Viber)
ул. Леринска2, 1000 Скопје, Видете ја мапата
Вино

Уште од прастари времиња, моќта на виното е препознаена како исклучителен дар од природата. Денес, грозјето, семките од грозје и виното се најжешките трендови во растечката глобална спа индустрија и стануваат неизоставен дел од огромната туристичка понуда. Винотерапијата (винската терапија) и винското спа само ја потврдуваат тезата дека „виното не е само добро за пиење, туку е добро и за вашите пори и за целото тело“.

Wine therapy

Овој оригинален (и во регионов единствен) вид на терапија кој го применуваме во Гарден Спа бутик хотелот во Скопје, Македонија, е продолжување на вековното наследство и традицијата на почит кон лозарството и културата кон виното, која во овој регион постои повеќе од 4,000 години. Македонија и Македонците со својата етнокултурна посебност имаат голема и пионерска улога во историјата на лозарството и винарство на Медитеранот и во Европа.

Лозата и грозјето, како и виното, се одамна прочуени по своите освежувачки и подмладувачки дејства со нивна консумација но и употреба на кожата. Винската терапија се смета како огромен дел од животот и релаксацијата на кралски семејства и благородници за добро здравје и кожа, и е оттогаш применета со нови техники и масти, со слични резултати – одлично здравје и кожа.

Wine therapy

Помеѓу ѕидовите на нашиот бутик хотел, Гарден Спа, Вие можете да уживате во ексклузивната винска терапија, која е достапна само во три држави во Европа, вклучувајќи ја и Македонија. Македонија е земја позната по својата богата винска традиција, датирајќи векови во минатото, и народот продолжува со својот афинитет и посветеност да одгледува вински насади и грозје, и да произведува вино. Токму затоа, нашиот спа центар ветува не само извонредни услуги и уживање со винската терапија, но и гарантира дека услугите и производите кои се користат за истата потекнуваат од локалната култура, со кое Вие би добиле уникатно и незаборавно искуство.

Wine therapy

Винската терапија која ја нудиме користи разни масти и екстракти од лоза, органско грозје (без хемикалии) и семки, како масажни масла кои придонесуваат за ваша релаксација, но и долготрајни ефекти на вашето здравје и кожа. Грозјени полифеноли, кои се дел од нашата масажа, се едни од најмоќните растителни анти-оксиданти, кои ја чистат и заштитуваат вашата кожа. Лозниот ресвератрол има многу својства за анти-стареење, кои ја намалуваат деградацијата на клетките и ја зголемуваат цврстината и затегнатоста на кожата. Други екстракти, како виниферин, вода од грозје, и винолевури, ги зголемуваат заштитувачките својства на кожата против темни дамки, и се богати со калиум и калциум.

Wine therapy

Додека уживате во вашата винска бања, или сакате да ја завршите терапијата на високо ниво после вашата масажа, можете да уживате и во вкусот на нашата селекеција на бели и темни македонски вина.

Видете кои продукти кои се користат во третманите

d'vineAnti-aging has never been so intoxicating

Garden Spa Boutique Hotel   
Is the perfect place for a spirit lifting experience.

Our Spa Center offers a complete escape
to an oasis of tranquility.

Relax in the steam room or sauna where the
deep heat will unwind the tension of your body & soul

We offer a wide range or wine therapies, including
professional advanced facials & wine tub.Rebalance Mind, Body & Soul

d'vinod'vinoA sampling of treatments offered by D’vine Cosmetics

D’vine Vine Therapy
D’vine Signature
D’vine Vine Facial

home bottom banner wine
GardenSpa
ГарденСпа Бутик Хотел
ул. Леринска 2, 1000 Скопје, Македонија
Телефон: +389 (2) 609 21 91 ; +389 (2) 609 21 92 ; +389 (78) 286 406 (и Viber)
E-mail: info@gardenspa.com.mk
© 2014 GardenSpa Hotel. All rights reserved